Startin to work on the Clone Runner (it's PAINTED!)

General Mopar Related Conversation

Moderator: Site Administrators

71Beeper
GTX (RS)
Posts: 598
Joined: Mon Dec 27, 2010 5:27 pm
My Cars: 1971 Satellite
Location: Stoney Creek Ontario Canada

Re: Startin to work on the Clone Runner (it's PAINTED!)

Post by 71Beeper » Fri Jul 08, 2022 4:51 pm

So I got the wiper pivots and linkage all cleaned up and painted.
July 8th (2).jpg
July 8th (2).jpg (87.89 KiB) Viewed 183 times
July 8th (3).jpg
July 8th (3).jpg (100.75 KiB) Viewed 183 times
July 8th (4).jpg
July 8th (4).jpg (150.16 KiB) Viewed 183 times
July 8th (5).jpg
July 8th (5).jpg (114.27 KiB) Viewed 183 times
Now its time to install the bushing.
Here's the frontside.
July 8th (6).jpg
July 8th (6).jpg (114.36 KiB) Viewed 183 times

71Beeper
GTX (RS)
Posts: 598
Joined: Mon Dec 27, 2010 5:27 pm
My Cars: 1971 Satellite
Location: Stoney Creek Ontario Canada

Re: Startin to work on the Clone Runner (it's PAINTED!)

Post by 71Beeper » Fri Jul 08, 2022 4:52 pm

Here's the backside.
July 8th (7).jpg
July 8th (7).jpg (127.51 KiB) Viewed 183 times
Now to flare the bushing in the vise.
July 8th (8).jpg
July 8th (8).jpg (75.01 KiB) Viewed 183 times
Now put it all back together.
July 8th (11).jpg
July 8th (11).jpg (155.4 KiB) Viewed 183 times
July 8th (12).jpg
July 8th (12).jpg (76.01 KiB) Viewed 183 times
July 8th (13).jpg
July 8th (13).jpg (138.51 KiB) Viewed 183 times

71Beeper
GTX (RS)
Posts: 598
Joined: Mon Dec 27, 2010 5:27 pm
My Cars: 1971 Satellite
Location: Stoney Creek Ontario Canada

Re: Startin to work on the Clone Runner (it's PAINTED!)

Post by 71Beeper » Sat Jul 09, 2022 2:18 pm

I had time today to see if my LEDs that I installed will work.
Hooked up a battery and grounded the dash.
Without LEDs.
July 9th (1).jpg
July 9th (1).jpg (92.33 KiB) Viewed 174 times
And with LED's
July 9th (4).jpg
July 9th (4).jpg (77.06 KiB) Viewed 174 times
July 9th (6).jpg
July 9th (6).jpg (83.14 KiB) Viewed 174 times
July 9th (7).jpg
July 9th (7).jpg (63.54 KiB) Viewed 174 times
July 9th (8).jpg
July 9th (8).jpg (69.69 KiB) Viewed 174 times

71Beeper
GTX (RS)
Posts: 598
Joined: Mon Dec 27, 2010 5:27 pm
My Cars: 1971 Satellite
Location: Stoney Creek Ontario Canada

Re: Startin to work on the Clone Runner (it's PAINTED!)

Post by 71Beeper » Sun Aug 07, 2022 2:03 pm

So now that I'm waiting for the dash pad to arrive (arrival date is Sept. 5th) I'm going to regasket the engine.
I pull off the oil pan and I find this inside the sump.
20220722_230216.jpg
20220722_230216.jpg (124.55 KiB) Viewed 4 times
20220722_230225.jpg
20220722_230225.jpg (125.39 KiB) Viewed 4 times
It didn't feel gritty when I rubbed it between my fingertips.

I showed this to my friend that dyno'd the engine. He said to pull the lifters and have a look.
So I did.
Here they are..
20220723_142322.jpg
20220723_142322.jpg (61.08 KiB) Viewed 4 times
20220723_142316.jpg
20220723_142316.jpg (58.49 KiB) Viewed 4 times
If you look closely, there are 3 lifters that were not turning in their bores.
The upper right one - the 5th one down on the right column and the 6th one down on the left column.

My engine guy came over and had a look.
His verdict - change the cam and lifters..... :mad:
This solid cam and lifters are from Hughes engines.

So, a bit of a setback for now as I start looking for another cam.
This one will be an Isky cam.
I prefer them as they are USA made and they have a long history behind them.
The new cam will still be a solid cam - I love the sound of them.

Post Reply